Servei de Teràpia Ocupacional Solc

de Tarragona

07/06/24 Pastís de pera

Tenim sempre uns juliols d'allò més golafres amb un taller de cuïna setmanal. Aquesta cop aprofitem les peres sobrants dels menus escolars de juny per a fer una recepta de reposteria: Pastís de pera.

02/07/24 Circ amb la fundació Siurana

Tenim la sort de poder seguir col·laborant amb els estudiants i les estudiants en pràctiques de la Fundació Siurana durant tot el juliol. Anirem tots els dimarts a la seva seu de la part alta a fer activitats que ens han preparat. El primer dia ens reven transformats en circ! "Nos han pintado la cara" diu l'Iván. "Màgia" diu el Quinan.

28/06/24 Dinar d'estiu

Anem al restaurant Can Ferré de La Pineda (Vila-seca) a fer el tradicional dinar d'estiu. Bon estiu!

26/06/24 Concert final a CaixaForum

Actuem a l'auditori de CaixaForum Tarragona juntament amb un grup de la Fundació de Falset. L'Albert ha parlat al programa de Tarragona Ràdio i el grup hem gaudit ensenyant tot el que hem après aquestes setmanes.

21/06/24 Exposició Masovers i A second skin

Visitem l'espai Mèdol a la casa Canals de Tarragona per a gaudir de l'art contemporani de kilómetre 0. Primer hem vist l'exposició "Masovers" sobre la interpretació abstracta que l'artista Oriol Enguany de Reus fa d'aquest col·lectiu. Després hem vist "A second skin" de Vanessa Pey, una exposició multidisciplinar.

20/06/24 Festa de final de curs de l'escola amb Groggy Rude

Arriba l'hora d'acomiadar-se dels companys de l'escola! Aquest dijous hem celebrat la feta de final de curs on alguns alumnes han fet les seves representacions teatrals, hem acomiadat als alumnes més grans que marxen de l'escola i hem fet una coreografia conjunta STO Solc i escola ballant una cançó del grup tarragoní Groggy Rude. Per finalitzar hem tingut una sorpresa enorme, el grup ha vingut a tocar i cantar amb nosaltres. Ha estat un moment màgic i emocionat. El Pedro diu "han tocado música" i esta super emocionat perque ha agafat un dels instruments i li han deixat posar. "He tocado la guitarra!!" cridava emocionat.

17/06/24 Concert d'Oscarboles

El cautautor tarragonó Oscarboles ens visita per a fer un concert privat als usuaris i usuaries del STO Solc i a l'alumnat més gran de l'escola. Ha estat un concert esborrajat i divertidíssim on hem pogut interactuar amb l'artista i entrar al seu particular món. Moltes gràcies Oscar!

14/06/24 Visió de sensacions

Anem al refugi 1 del Moll de Costa per a veure l'exposició "Visió de sensacions" del colectiu de pintors d'Erscornalbou.

Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona  

07/06/24 Colònies a Lloret de Mar

L'activitat de colònies es realitza amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona i permet als nois i noies experimentar la seva autonomia personal més enllà de casa seva així com donar un petit i merescut respir a les famílies. Del dimecres 5 al divendres 7 de juny les usuàries i els usuaris del STO Solc i les educadores i educadors vam anar a Lloret de Mar a gaudir d'unes colònies espectaculars. Ens allotgem a l'hotel GHT Oasis Park & Spa de Lloret de Mar per a fer l'activitat de colònies. Aquest any hem estat a la platja, a les diferents piscines de l'hotel, al jacuzzi, hem gaudit del bufet lliure, hem anat als cotxes de xoc i hem visitat el Museo del Mar. Els nois i noies han gaudit moltíssim d'uns dies de desconnexió i oci entre companys. 

03/06/24 Talleres CaixaForum, musicoteràpia.

Primera de les cinc sessións que farem un any més a CaixaForum i que finalitzaran el 26 de Juny amb un concert. Una classe molt complerta on hem tocat diferents xilòfons i on també hem ballat."Tocar el xilófon es muy bien", comenta Iván; "Me han gustados los nuevos chicos y que hemos bailado con ellos", afegeig el Jose.

31/05/24 Exposició sobre Tutancamón

Visitem el Tinglado 2 del moll de costa, al Serrallo, per a veure una exposició super complerta i ben recreada de la descoberta de la tomba de Tutancamon i l'antic egipte. "Era de Egipto. Era de Oro." diu l'Oscar. "Hemos visto lo de las momias" afegeig el Cristian.

30/05/24 Lliga intercentres CET Bàsquet

La jornada final de la lliga intercentres del Consell Esportiu del Tarragonès ens porta a practicar bàsquet a La Salle Tarragona. Al final de la jornada recompte de punts i repartiment de medalles. "Vam fer esport, bàsquet" diu la Yasmin. "Hi havia tots els tallers" diu l'Albert "i jo vaig fer cuatre o cinc basquets". 

24/05/24 Exposició "Antibiografia"

Ens desplacem a l'espai Mèdol del Centre d'Arts Contemporànies de Tarragona per tal de veure l'exposició "Antibiografia". Es tracta d'una selecció d'obres d'artistes contemporanis que reflexionen sobre les relacions entre imatge i identitat.

23/05/24 Sessió esportiva dirigida pel Marcos

Dintre de les seves tasques com a estudiant en pràctiques el Marcos s'ha encarregat de programar i dirigir la sessió esportiva.

20/05/24 Gimcana a la Fundació Siurana

Visitem per primera vegada la Fundació Siurana on els alumnes i les alumnes de formació dual ens han preparat un meravellós esmorzar i una gimcana d'activitats molt i molt completa. "Hem fet jocs: Música i ballar, exercicis, hem jugat amb globos com si fos bàdminton i bitlles." diu l'Albert. "Ens han preparat coca i xocolata" diu la Yasmín molt contenta.

16/05/24 Bitlles catalanes a l'institut Collblanc

Comencem la VII Lliga Intercentres per a persones amb diversitat funcional 2024 del Consell Esportiu del Tarragonès. La primera parada és a l'institut Collblanc de La Canonja per a practicar les bitlles catalanes. "Las bitlles catalanes me gustaron mucho, el sitio es muy chulo, me gustó mucho" diu el Jose, "participé bien, casi las meto todas" afegeix.

15/05/24 Visitem el conservatori de música de Vila-seca

La Mar, la nostra especialista en musicoteràpia, ens convida al Conservatori de Vila-seca. Ens ha preparat una sessió amb sorpresa. Hem començat: Cantant el "HOLA!", el " i el "m'agrada". Després hem tocat els pals i la gran sorpresa, hem anat a una sala  a tocar  molts pianos. "Genial", "divertida" o "me ha gustado" són alguns del adjectius que han dit els nois i noies per definir la sessió de músicoterapia.  "Que ens convidi més, que ens ha agradat molt" comenta la Yasmin. Un cop més, gràcies a la Mar Martori per ser una gran profesional.

14/05/24 Logopèdia amb l'Ana

Seguim amb la tasca setmanal de logopèdia amb la nostra especialista Ana. Aquesta setmana treballem la pronunciació mitjançant les families léxiques.

10/05/24 Exposició fotogràfica

Visitem l'exposició de l'Associació de Fotografia, Astronomia i Art al pati Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona. Un seguit d'obres de fotomontatge amb un missatge metafóric. Els educadors i la practicant Laia vam explicar i treballar els conceptes i la diferencia entre "què és?" i "què sembla?" cada foto. Això ens va permetre una primera aproximació a la metáfora i intentar interpretar les propostes. "Fuimos a ver una exposición de fotos" diu el Christian, "habia un cepillo de dientes y un vaso y otra de un ojo" afegeix.  

09/05/24 Discoteca amb DJ Abadia

L'escola Solc ha convidat a Dj Abadia que ens ha ofert una sessió de música que ens ha fet ballar a tots de valent. A més ens ha explicat el sistema que fa servir per a punxar amb la webcam i un punt que porta en el front. A la pregunta de que vam fer ahir el Quinan diu "ballar". "Ayer hubo música" diu el Christian Torres.  

08/05/24 Anem al cine!

Dins la programació de la setmana cultural a l'escola Solc avui visitem els cines Yelmo al Parc Central de Tarragona en una sessió matinal exclusiva per als alumnes i professors de l'escola. Volem agrair al Parc Central, als cinemes Yelmo i als organitzadors de l'escola d'aquesta activitat per l'oportunitat de participar en aquesta engrescadora activitat. "Hem vist Kung Fu Panda" diu la Yasmín. El Jose, que era la primera vegada que anava al cinema en la seva vida comenta que "lo que mas me ha gustado ha sido los asientos y la pantalla grande, es la primera vez que he ido al cine. No havia ido nunca". 

07/05/24 Ens visita la Fundació Siurana

Les alumnes de monitor de lleure de la Fundació Santa Maria de Siurana ens han visitat per a fer activiats amb nosaltres. "Primer els vam fer l'obra de Sant Jordi, vam fer un joc amb un fil i vam pintar boses". Per acabar el Quinan diu que vam "Ballar". "Ens van regalar una bossa" diu la Yasmín.

26/04/24 Actuem a la residencia de Ponent

Finalitzem la gira teatral de la nostra obra de Sant Jordi amb la visita a la residència d'avis i àvies de Ponent on hem representat el nostre espectacle per a la gent gran. "Ayer actuamos en la residencia" diu el Cristian, "allí viven los abuelitos y les ha gustado mucho como actuamos" afegeix el Jose. "Hicimos el baile. Llevamos tejanos. Para los abuelos" diu l'Iván. I per acabar ens van dur al "camerino-capella" un bon esmorzar. Moltes gràcies a tot l'equip d'animació de la residència de Ponent pel tracte rebut. 

26/04/24 Actuem a l'escola Bonavista

Continuem amb la gira teatral representant la nostra obra de Sant Jordi aquest cop a l'escola Bonavista. "Lo que más me ha gustado de hoy ha sido el esmorzar que nos han dado las chicas", avui també ens han regalat esmorzar. "El bizcocho, los zumos..." tambié afegeix "y a los niños les ha gustao mucho el teatro" diu el Jose.

25/04/24 Master Clas del GFSG Codicionament Físic

Els estudiants i les estudiants del grau de Condicionament Físic de l'Institut Cal·lipolis han convidat a tot el Campus Educatiu de Tarragona a gaudir d'una clase de fitness. Ha estat una experiencia molt bona. Son tot uns profesionals! "Fuimos a bailar con las chicas del Cal·lipolis y a uno le dieron una camiseta" diu el Jose.

24/04/24 Última sessió d'habilitats social

Ens acomiadem d'aquest magnífic curs d'estudiants del Grau d'Integració Social del Vidal i Barraquer. Han estat un mesos molt gratificants tant per als nostres usuaris com per als estudiants del grau i ens emportem un bon grapat de moments i records "El último dia bailamos" diu el Cristian. "Apart d'això a la clase vam fer un cuc i un cargol de plastelina" afefegeix l'Albert. "Lo hacian muy bien" diu el Javi.

23/04/24 Paradetes de Sant Jordi

Avui ens dividim en dos grups per tal d'aprofitar al màxim les oportunitats que ens ofereix la diada de Sant Jordi. Per una banda, un grup es queda al Campus Educatiu i muntem la tradicional paradeta amb roses fetes a mà. Per l'altra, gràcies al col·lectiu Fridas, un altre grup signem i venem el nostre conte a les paradetes de la rambla Nova de Tarragona. "Hemos ido a la rambla y hemos firmado" diu el Javi. Per altra banda, l'Albert, que s'ha quedat a la paradeta del campus diu "Ho hem venut tot!" i el Cristian diu "Ha venido la policia a comprar, la guardia urbana" diu el Cristian. "Rafa y Abraham" afegeix el Jose. 

22/04/24 Actuació a l'escola César August

Continuem amb les representacions de la nostra obra de teatre de Sant Jordi a les escoles. Aquest cop visitem l'escola César August. L'Iván diu: "he bailado yo hoy". A la pregunta que és el que més li ha agradat diu que ha estat "el cruasán". Això és perquè els professors de l'escola César August, per a agrair-nos la nostra visita, ens han convidat a esmorzar. Espectacular! 

19/04/24 Actuació a La Floresta

Tornem a representar la nostra obra de teatre de Sant Jordi a les escoles i comencem la temporada a l'escola de La Floresta. L'Albert comenta que "hem fet la llegenda de Jordina i el drac a l'escola de La Floresta". També diu que el que més li ha agradat ha estat "conèixer a tothom". "Hem fet teatre" diu la Yasmín, "m'ha agradat que hagi vingut gent a veure'ns". Sempre és gratificant ensenyar a la ciutadania, i sobretot a les noves generacions, el que el nostre col·lectiu és capaç de fer amb esforç, perseverança i il·lusió. 

18/04/24 Taller amb la Guardia Urbana

Rebem la visita del Rafa i l'Abraham, agents de la Guardia Urbana de Tarragona, que ens fan una xerrada sobre les seves tasques, l'ajuda que poden oferir-nos i ens ensenyen les seves eïnes de treball. "S'han pujat a una moto. Jo no m'he pujat perque hem feia por. M'he possat un barret" diu la Yasmin. El Jose comenta: "m'he he subido en el coche de la Guardia Urbana. Me ha gustado como sonaba la sirena. Y nos han dado una mochila y un llavero." El Cristian diu que "es la primera vez que me subo a una moto de policia. También hemos hablado con el megáfono y nos hemos puesto las esposas".

16/04/24 Relaxació i massatges

Un cop a la setmana fem sessió de relaxació. Aquest cop fem massatges, prenem té i ens relaxem als matalassos. "Nos pusimos con las sillas y las mesas en medio" diu el Cristian. "Hicimos masaje en la espalda" afegeix el Javi.

10/04/24 Gimcana d'higiene bucodental

Les estudiants en pràctiques del CFGS Higiene Bucodental han decidit fer un projecte de final de curs centrat en l'atenció de persones amb discapacitat intel·lectual. És per això que ens han demanat la nostra col·laboració per tal de fer diversos tallers informatius i jocs. Ha estat una experiència molt gratificant i enriquidora en la que hem pogut compartir el seu entusiasme i professionalitat. 

10/04/24 Musicoteràpia amb la Mar

Com cada mes ens visita la Mar Martori per a fer una sessió de musicoteràpia. "La Mar pone música y nosotros arriba, abajo con los aros. También hicimos el ejercicio del arbol" diu el Cristian.

08/04/24 Col·laboració amb la Fundació Siurana

Ens visita un grup de la Fundació Siurana que està formant-se en monitors de lleure i vetlladors. Aquesta ha estat la primera col·laboració que enceta la relació entre el nostre centre i aquesta entitat. "Van vindre els de Siurana i vam parlar del cap de setmana" diu el Sam. "També vam ballar" diu l'Albert.

05/04/24 Jornades esportives de Bàsquet i zumba

Ens apropem a La Salle Torreforta a gaudir d'una nova jornada esportiva amb els estudiants del centre, el Consell Esportiu del Tarragonès i la Fundació Onada. Aquest cop fem l'activitat de bàsquet i de zumba. El Javi diu: "hicimos zumba, bailamos y después fuimos a jugar a basquet."

02/04/24 Dia Mundial de l'Autisme

L'Ajuntament de Tarragona ha propossat un seguit d'actes per a celebrar el Dia Mundial de l'Autisme. Dins aquesta programació el STO Solc ha creat una performance sobre l'Autisme que hem representat davant l'ajuntament, els assistents i els representants públics. Vam poder compartir moments amb companys d'altres centres i després vam anar a dinar d'entrepá per Tarragona. El Jose Alfredo recorda que "bailamos para el dia del Autismo". "Nos hicimos una foto con otros centros como Onada y Estela" diu el Jose Moreno.

22/03/24 Trobades amb l'etern

Ens apropem al Tinglado 1 del Moll de Costa de Tarragona per a gaudir de l'exposició "Trobades amb l'etern. Mastuset". Es tracta d'un recull d'obres no figuratives mitjançant diferents tècniques. I després hem anat a fer un passeig a esmorzar a una cafeteria. L'Albert recorda que "hi havia pedres" referint-se a unes còpies de pedres que l'artista havia fet. El Cristian diu que "Los cuadros parecian caballos i luego me comí un cruasán y me bebí un cacaolat".

21/03/24 Visita guiada a l'Ajuntament

Gaudim d'una visita guiada a l'Ajuntament de Tarragona per cortesia de l'IMET. Hem pogut conèixer curiositats i història de l'edifici i dels seus usos de la mà del nostre guia David d'ITINERE i d'alguns representants públics com la Gemma Fusté que ens han explicat algunes de les tasques que duen a terme a l'Ajuntament. També hem pogut visitar el saló de plens i, fins i tot, el refugi antiaeri de la guerra civil."M'he posat d'alcalde i el Pedro i la Yasmín eren la primera i la segona tinent d'alcalde" diu l'Albert. El Sam diu que ell el que vol ser és president de la Generalitat, això de l'alcaldia li queda curt. 

20/03/24 Eleccions al STO Solc

Els usuaris i les usuàries del centre han d'elegir representants per al consell de participació de centre. Amb ajuda dels educadors tots han pogut votar als seus representants mitjançant unes urnes i unes paperetes. Els escollits han estat l'Albert Sancho, el Javi Pinel, El Quinan Feced i el Sam Ferreres. Com a suplent tenim a l'Iván Pérez. "Vam fer una votació per avere qui seria el representant. Vam ficar un paper a dins d'una urna" diu la Yasmin.

20/03/24 Jornades de recollida de residus

L'escola, dins la setmana verda, organitza unes jornades de recollida de brossa. El STO Solc participem i recollim tot de burilles, plàstic i paper d'alumini. L'Albert diu que "ahir vam recollir la brossa". El Sam "vaig recollir un cigarro i plàstics". El Iván diu "nos pusimos guantes".

15/03/24 Exposició sobre els Agents Rurals

Visitem l'exposició sobre els agents rurals al Refugi 1 del Moll de Costa de Tarragona. "Eran agentes, trabajaban en el un barco, en el mar. Y también en el bosque. Luego hemos hecho una foto con el coche" diu el Jose. Un repàs de les tasques que ha realitzat aquest cos des de la seva creació el 1986 fins a l'actualitat i on hem repassat algunes de les seves múltiples tasques. "Primer hem vist una exposició sobre l'escriptor del Rovelló" diu l'Albert fent referència a una de les dues exposicions que hi havia a l'espai del Refugi 1 anomenada Geografies: Josep Vallverdú.

14/03/24 Bitlles catalanes, petanca i la xarranca

Avui a la sessió esportiva ens dividim en 3 grups i fem 3 estacions. Fem jocs tradicionals com la petanca, les bitlles catalanes i la xarranca. A l'ensenyar-li la foto tirant bitlles i preguntar-li a la Sara Lahmar que que feia ens fa el gest de llençar i diu "Bum! Bum!". La Yasmín diu que avui hem fet "bitlles catalanes, escalfament, petanca i saltar".

12/03/24 Teatre amb els estudiants en práctiques

Ens visita la classe de la Laia, estudiant en pràctiques del Vidal i Barraquer, per tal de fer-nos una representació teatral sobre les relacions socials. Ens mostren diferents escenes i ens proposen dinàmiques diferents per a participar activament. Ha estat tot un plaer compartir la tarda amb alumnes i professors. "Hice una obra de teatro" diu l'Iván. "Era del novio que llamaba" diu el Cristian. 

08/03/24 Visitem l'antiga fàbrica de la Chartreusse

Per iniciativa de la mare del Quinan visitem l'antiga fàbrica de la Chartreusse a Tarragona on actualment està situada l'escola oficial d'idiomes de Tarragona. Gaudim de les explicacions del Xavi i de les fotos històriques i podem observar l'espectacular edifici. Un matí espectacular. Nos han explicado como era la fabrica de Chartreusse. Que es un licor que se hacia hace mucho tiempo. Y luego nos han invitado a coca con refrescos" recorda el Jose.

07/03/24 Ball i música

La sessió esportiva d'avui la dirigeix la Laia que es troba realitzant les seves pràctiques formatives amb nosaltres. Ens ha preparat una sessió de ball amb música de tota mena. "Si ens para la música no ens podem moure. Li he dit que millor fer-ho a la gespa perquè ningú es faci mal si cau" diu la Yasmín. "Hemos pedido canciones. Yo he pedido la de Que la detengan. Pedro ha pedido la de torero" diu el Javi. "Per acabar, hem fet l'exercici de l'arbre en parelles amb una música relaxant" diu l'Albert. "Li posaria un 10 de nota a la Laia" conclou.

01/03/24 Taller d'higiene bucodental

Els estudiants d'CFGS Higiene Bucodental de l'Institut Cal·lipolis ens conviden a les seves instal·lacions per a participar en un taller emmarcat en el seu projecte de final de curs. Practiquem tècniques de raspallat sobre models, participem en un joc interactiu dissenyat per ells especialment per a nosaltres i ens fan una explicació sobre les exploracions que fan. "Diente" diu el Quinan al veure les fotos. "Ens van dir com ens teniem que raspallar les dents" afegeix la Yasmín.

01/03/24 Exposició Lo Fruit de Natàlia Ferré

Visitem al Serrallo l'exposició Lo Fruit de Natàlia Ferré situada al tinglado 2. Vam coneixer el seu imaginari basat en el fruït de la Magrana i la feminitat.   El Javi recorda que "habia arena, una cabeza de toro y una mujer". En una altra sala hi havia simbologia religiosa. "Parecia una misa" diu el Christian "o un enterrament" diu l'Albert.

29/02/24 Jocs Tradicionals

Aquest cop, a la sessió esportiva, juguem a jocs tradicionals. Comencem a la gallineta cega, després juguem al mocador i finalment juguem al pica paret.  L'Albert ens explica que per a jugar al mocador has d'agafar-lo i correr quan diuen el teu número. Quan npreguntem a que vam jugar el Quinan es tapa els ulls i busca a gent. També vam jugar al pica paret i el Cristian ens explica que "uno dice eso y los otros corren".

22/02/24 Exposició i aniversari!

Avui tenim un imprevist i un canvi de plans a última hora. Així i tot, aprofitem per fer uns encàrrecs, visitar una exposició i celebrar l'aniversari de la Júlia. La Yasmín recorda que "hem anat a la perruqueria meva". Hi hem anat a recollir els diners dels calendaris solidaris que va vendre la Marisa Iglesias. "Hemos visto cuadros" dice Javi, "dibujaba muchos gatos y perros" diu el Christian. 

22/02/24 Juguem al Pitxi

La setmana passada, a la sessió esportiva, vam estar practicant amb el llançament i recepció de pilotes de tenis i aquesta setmana ho hem posat en pràctica en un context de joc amb aquesta variant del Baseball anomenada Pitxi. El Javi diu que "hay que tirar la pelota y correr". Vam jugar a "Pitxi" diu la Yasmín".

21/02/24 Taller d'habilitats socials

Les estudiants del Vidal i Barraquer tornen a visitar-nos per a fer els seus taller d'habilitats socials amb els nois i noies del centre. El Quinan fa el gest de les tisores i diu "paper" i "ballar". El Cristian Ortega confirma que van ballar i que "hicimos dibujos". 

Donació econòmica realitzada per GME Energy

20/02/24 Gràcies GME Energy! Matalassos nous

L'activitat de relaxació que realitzem de forma setmanal suposa un espai de calma i meditació on treballem diferents destreses intrapersonals i interpersonals. L'activitat de relaxació pretén explorar l'expressió d'emocions, la relació de confiança en els altres, l'expressivitat corporal, la percepció del propi cos i el control anímic a través de l'obtenció de sensacions com l'exploració d'emocions, els gustos, les olors o el tacte. Acostumàvem a dur a terme bona part de la rutina, fins ara, en unes estores individuals adequades per a quasi tots els usuaris però millorables pel que fa a comoditat i aprofitament de l'activitat. Per sort, ens vam creuar amb GME Energy els quals de seguida ens van oferir la seva ajuda econòmica, i es van fer càrrec dels costos de matalassos per a tots els usuaris i usuàries del centre. Avui els hem estrenat i les reaccions han estat d'alegria i il·lusió al principi i de gaudiment i relaxació en fer-ne ús. Moltes gràcies, GME Energy per aquesta donació!

19/02/24 Reunió de mares i pares

Un cop a l'any ens reunim professionals i famílies per a posar en comú opinions i demandes i per tal de continuar treballant de la millor manera possible en la cura i atenció dels nostres usuaris i usuàries. En aquesta ocasió hem comptat amb la presència del Serapi Colombo, president del club esportiu Solc i membre de la federació ACELL, per tal d'explicar tant el que es duu a terme al club com els programes de vacances i Respir de la federació. A continuació l'Elena López, nova portaveu del STO Solc dins la Cooperativa Solc, ha explicat la seva tasca i ha escoltat les demandes dels pares. Hem presentat al Juanjo com a nou representant dels pares i mares del centre. Posteriorment, la Yolanda i l'Ismael han fet recordatoris i suggerències del dia a dia dels nois i han presentat nous equipaments aconseguits amb la tasca de tots durant el passatge del terror, la realització de treballs manuals de Nadal o la venda de calendaris. Es tracta d'una nova pantalla i equip de so que millora notablement l'experiència de visualització d'audiovisuals i permet treballar directament amb l'ordinador connectat. També hem presentat un sistema de jocs que els nois i noies ja van poder provar i gaudir. Finalment, també hem presentat uns matalassos fruit de la col·laboració amb GME Energy.

16/02/24 Pastís de plàtan i xocolata

Aprofitem els plàtans i iogurts sobrants de les postres d'altres dies i, abans que caduquin, fem un taller de cuïna ben dolç. Hem barrejat farina, sucre, platans, iogurt i cacau en pols per a fer un pastís super bó que ens menjarem a les postres. "Llevaba chocolate" diu el Christian. "He xafat el plàtan al plat" comenta la Yasmín.

15/02/24 Juguem amb pilotes i raquetes

Aquesta sessió esportiva ens centrem a fer exercicis d'habilitats motrius bàsiques com la recepció i el llançament de pilotes primer individualment en estàtic i posteriorment en parelles. Després juguem a llençar la pilota el més fort possible i el company l'ha d'anar a buscar i per a finalitzar agafem una pala de pàdel i practiquem l'impacte directe. Sessió molt divertida en la que hem gaudit, hem suat i, en acabat, a les dutxes! El Quinan fa el gest de donar-li amb la raqueta i diu "així". "També ens hem passat la pilota" afegeix l'Albert.

13/02/24 Mascarada de dol de Carnaval

Tanquem el Carnaval de la ciutat amb l'acte de dol per la mort del rei Carnestoltes. Seguim la comitiva satírica de ploraners i ploraneres i ens podem fotografiar amb tothom. El Jose comenta que "vimos a los músicos. La gente llorava porque se murió el rei Carnestoltes"

12/02/24 Calçotada

Un any més gaudim de les tradicions amb la festa de la calçotada del STO Solc. Aquesta jornada és molt esperada per tots i totes i ja és un clàssic després del Carnaval. Salsa de calçots, calçots cuïts i bona companyia! "Muy buena la caçotada me ha gustado mucho. Lástima que este año no habia pan" diu el Jose. Un despiste que no repetirem!

09/02/24 Carnaval Just Eat

Arriba el Carnaval a l'escola. Aquest any tocava anar d'oficis. A l'escola hem vist classes que anaven de "butaneros", veterinaris, pintors o bombers. Nosaltres, com ja és habitual, hem volgut participar també de la temàtica proposada i hem escollit una disfressa i show de ball molt original. El Quinan diu "Ta Ti" fent referència al nom de l'empresa de la qual anem disfressats, els repartidors de menjar a domicili de Just Eat. 

06/02/24 Inauguració del Carnaval

La tradicional presentació del ninot i la ninota juntament amb la bota, dóna el tret de sortida al Carnaval de Tarragona. Avui hem assistit a l'acte amb els poders polítics i les comparses de la ciutat. Visca el Carnaval! L'Iván recorda molt bé el que vam veure. Ensenyant-li la foto diu " vimos al ninot y la ninota".

30/01/24 Festival DENIP

Un any més ens encarreguem de crear l'espectacle amb els profes de música, el Ricardo i l'Alba, de les escoles d'educació especial participants al festival del DENIP (el dia escolar de la no violencia i la pau). Aquest any la temática tractava sobre la protecció del planeta i hem fet una actuació anomenada els cuatre elements inspirada en la abuela margarita acompañada d'un vídeo. L'Iván recorda que "bailamos en el teatro". "Había otros colegios" afegeix el Cristian.

26/01/24 Un Mar de Llum

Visitem l'experiència immersiva "Un mar de llum" al Tinglado 2 del moll de costa de Tarragona, al Serrallo. El Quinan diu que hem vist "llum", mentre que l'Oscar diu que hi havia una zona que "parecia de terror, habia unas cuerdas colgadas arriba y por todas partes, azul y negro". El Jose diu que "me ha gustado mucho las luces de colores, parecia la sesión de relajación". "Al final no era agua de verdad" diu el Cristian, "estaba hecho con una luz del techo" afegeix.

25/01/24 Bàsquet

Per a començar, fem mobilitzacions d'articulacions i un escalfament jugant a l'aranya. Després muntem 3 estacions on fer diferents exercicis relacionats amb el bàsquet. Finalment practiquem el tir a cistella. L'Iván recorda que vam fer "bàsquet". "Nos pasamos la pelota" diu l'Oscar, "després ziga-zaga i l'ultim tirs lliures" afegeix l'Albert.

19/01/24 Print3D

Fem una visita guiada a l'exposició Print3D. L'exposició és un recull d'exemples que mostren totes les possibilitats i innovacions que ofereixen les impressores 3D. Pròtesis per a persones i animals, roba, calçat, mobles de disseny, art o fins i tot cases són algunes de les coses que hem pogut veure exposades. El Quinan recorda que hem vist un nas mentre que la Yasmin té clar que hem anat a Tarragona al CaixaForum. 

17/01/24 Taller d'habilitats socials

Tornem a tenir la visita de les estudiants en práctiques del Vidal i Barraquer per tal de treballar les habilitats socials amb activitats proposades per elles. Aquest cop un grup va pintar torretes i trasplantar-hi esqueixos i l'altre va realitzar pintures inspirades en diferents cançons. A la pregunta sobre que vam fer amb les estudiants del Vidal i Barraquer el Quinan diu "pintar". 

12/01/24 Exposició "Hope. Hi ha Esperança!"

El Pati Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona acull l'exposició "Hope. Hi ha Esperança!" de l'artista Juanmi Muñoz on es reivindica l'esperança com a motor de vida. El Cristian comenta que "havia un montón de cuadros. Jugamos a ponerle título a los cuadros. A mi me gustó el de los girasoles. Le puse  de nombre primavera".

11/01/24 Relleus

Fem atletisme. Comencem amb escalfament en carrera suau i dediquem el gruix de la sessió a practicar els relleus. Per a acabar fem una série d'estirament i cap a la dutxa!  El Oscar diu que "agarramos el palo, salimos corriendo y se lo dimos a uno".

09/01/24 Iniciem les sessions de logopèdia amb l'Anna

Aquest any comencem amb novetats importants. Recuperem l'activitat de logopèdia! Hem fet una primera part de presentacions generals i després l'Anna ha treballat individualment amb els nois i noies. Aquesta primera pressa de contacte dóna el tret de sortida a l'activitat que realitzarem tot els dimarts al matí. La Yasmín comenta que "ha vingut una noia que m'ha preguntat que és el que m'agrada i hem estat parlant i coneixent-nos".

MÉS NOTÍCIES: Aquí teniu un RECULL ANUAL de les activitats més representatives que hem fet anys enrere.