2018

21/12/18 Bon Nadal!

El Nadal és una època de molta feina al centre ocupacional però també de moltes alegries i il·lusions. Anem a buscar el tió al bosc del complex, fem un munt d'objectes de Nadal per a la venda (aquest any hem fet Tags per decorar l'arbre i clauers nadalencs amb molt d'èxit), hem preparat una magnífica festa de Nadal per als pares amb dues coreografies i hem fet cagar el tió amb ells. També hem fet el dinar d'empresa al restaurant La Morada de Tarragona on ens van tractar genial, us el recomanem! I també hem preparat el vídeo de Nadal. Un munt de feina que val molt la pena gràcies a l'esforç de tots els que formem el Servei de Teràpia Ocupacional Solc. Bones festes i feliç any nou!


21/11/18 Inaguració del rellotge carrilló

Vam tindre el privilegi de ser a la inauguració del que de ben segur serà una icona de la ciutat de Tarragona, el rellotge carilló del mercat central de Tarragona. Els usuaris i usuàries del centre ocupacional vam poder gaudir d'una inauguració on no hi va faltar de res.

17/10/18 "La cita" el nostre primer curtmetratge

L’amor és l’eix central d’aquesta primera aventura cinematogràfica. Produït pel Servei de Teràpia Ocupacional Solc de Tarragona, dirigit per l'Ismael Colombo en col·laboració amb la Iolanda Raduà. La idea original és dels usuaris del centre ocupacional. El Curtmetratge "La Cita" va ser estrenat a l'Eclèctic Festival d'Arts Escèniques des de la Discapacitat de Tarragona a l'octubre del 2018.

22/06/18 Festa de final de curs

Els companys de l'escola acaben el curs escolar i els nois i noies del S.T.O. Solc hem volgut participar a la festa fent una actuació d'allò més estiuenca per a acomiadar-los.

19/06/18 Dia a la platja de l'Arrabassada

Com ja comença a ser tradició a les darreres dates del curs, hem pogut gaudir d'una jornada diferent a la platja de l'Arrabassada de Tarragona. Hem fet servir el transport públic per arribar-hi, hem fet el primer bany de l'any i, allí mateix, em dinat. Després hem fet un cafè al xiriguito i hem tornat cap al taller. Dia rodó.

Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona

06/06/18 Colònies a Prades

Per segon any consecutiu repetim l'activitat de colònies a les muntanyes i els boscos frondosos de Prades. La Finca Prades és un resort en contacte ple i exclusiu amb la naturalesa, en un lloc privilegiat i amb bonics paisatges, a més a més hem tingut el tracte inmillorable dels monitors de Edulonia. Una experiència increïble de convivència, amistat i autonomia personal. Podeu veure un vídeo resum de les colònies d'aquest any aquí.

01/06/18 Exposició Atlas de Lourdes Fisa

L'exposició Atlas de Lourdes Fisa aplega els treballs de l'artista en diferents suports, tècniques i formats amb l'aigua i el canvi permanent com a font d'inspiració. A més a més vam tenir la sort de poder conèixer a l'artista durant l'exposició que es duia a terme al Tinglado 1 del Moll de Costa del Serrallo.

18/05/18 6è Visita a l'anella olímpica

Avuí hem anat al barri de Camp Clar per a visitar l'anella olímpica dels Jocs del Mediterrani 2018 de Tarragona. Hem vist les instal·lacions i hem pogut gaudir del magnífic parc enjardinat i el llac que hi ha les afores.

14/05/18 6è Campionat de tennis adaptat

El diumenge 14 de maig, durant el 6è Campionat de tennis adaptat Ciutat de Tarragona organitzat pel Club Esportiu Solc i el Club Tennis-Park, es van repartir obsequis de participació als diferents clubs. Aquests obsequis van ser realitzats al nostre servei de teràpia ocupacional pels nois i noies del centre.

09/05/18 Taller de teler de la fundació Onada

El dimecres 9 vam visitar els jardins de l'antic Banc d'Espanya a l'espai Truckonada de la Fundació Onada. Allí vam poder gaudir de l'art del teler tradicional amb els usuaris del taller ocupacional de Onada i el Joan Pí, el creador del teler.

27/04/18 Visitem la Capsa de Música

Avui, dins el programa Dixie & Escoles a La Capsa de Música de Tarragona, el S.T.O. Solc hem fet un recorregut on hem seguit els pasos d'un grup de música. Des de l'assaig, a la gravació i finalment el directe. On hem gaudit de les explicacions i l'actuació dels "Fireplace".

11/04/18 Ballant fem salut

Jornada de ball a l'aire lliure per gaudir dels beneficis que aporta el ball al nostre cos i ment. L'activitat ha tingut lloc a la Rambla Nova, davant del Corte Inglés enmarcada dins dels actes de Tarragona Saludable "L'abril el mes de la salut 2018".

07/03/18 Sortida esportiva a l'Institut de La Canonja

Dins el marc de les jornades esportives organitzades per la fundació Onada i el Consell Esportiu del Tarragonès, aquest dimecres hem pogut viure d'una jornada de jocs adaptats inspirats en el Tennis de Taula. Hem pogut gaudir d'una jornada lúdica d'integració on les activitats les han dirigit els estudiants del centre.

26/02/18 Visita a l'aula multisensorial

Gràcies a la colaboració de l'Escola Solc, els usuaris del S.T.O. Solc han pogut gaudir de una experiencia única a la nova sala sensorial situada a la mateixa escola.

Aquest nou equipament permet estimular els sentits dels participants per fer-los viure experiències plenes de sensacions, de força, de llum, de colors i d’olors que aporten benestar.

23/02/18 Calçotada

La gran festa de la calçotada arriba un any més al S.T.O. Solc de Tarragona. Calçots, salsa, carn a la brasa i, sobretot, el gran ambient han estat els ingredients principals d'aquesta jornada festiva i tan especial. Bon profit!

16/02/18 Visita al Conservatori de Vila-seca

El passat divendres vam poder gaudir de la música de la mà de la Mar Martori al conservatori i auditori de Vila-seca. Una experiència d'allò més completa que va combinar una sessió de musicoteràpia amb l'assistència a un assaig de la Simfonia número 6 de Txaikovski.

MÉS ACTIVITATS: Aquí tenim un recull en format notícia d'algunes de les activitats més representatives que hem fet anys enrere: Recull anual.