2020

18/12/20 Fem cagar el tió

Tot i que en petit format, ens venia molt de gust celebrar Nadal plegats. Ens ho hem guanyat! Avui hem fet una mica de festeta i hem seguit la tradició de fer cagar el tió. Tothom ha tingut els seus dolços i un llibre per a poder gaudir durant les festes. Ha estat un any molt complicat i sembla que el proper començarà també mogut, però seguim aquí treballant per a tirar endavant aquesta situació entre tots. Bones festes i feliç any nou!

16/12/20 Paradeta solidària per a La Marató 2020

Aquest any la paradeta de treballs manuals nadalencs del Servei de Teràpia Ocupacional Solc ha estat d'allò més solidària, ja que hem decidit col·laborar en La Marató de TV3 contra la Covid-19. Portem vàries setmanes treballant de valent per tal de realitzar unes postals de Nadal esplèndides que molt amablement ens han comprat tant els treballadors i alumnes del complex educatiu com els pares i mares dels usuaris i usuàries del centre.

16/12/20 Tallers d'estimulació sensorial i relació social mitjançant la musicoteràpia

Amb la represa de l’atenció presencial, tot i que ajustades als requisits de protecció i prevenció davant la Covid-19, vam poder continuar la realització de les activitats al centre ocupacional; entre aquestes, el TALLER DE MUSICOTERÀPIA gràcies al suport econòmic de la Fundació Rafael Panasachs.

Professora Mar Martori

Activitat subvencionada per

15/12/20 Tallers amb l'Andreu López

Amb la represa de l’atenció presencial, tot i que ajustades als requisits de protecció i prevenció davant la Covid-19, hem pogut continuar la realització de les activitats al centre ocupacional; entre aquestes, el TALLER D’HABILITATS SOCIOAFECTIVES I SALUT SEXUAL, el qual ha estat subvencionat per l’Ajuntament de Tarragona.


Des d’aquí, agraïm a la referida entitat l’atenció i suport donats, i al professional Andreu la tasca realitzada.

Especialista Andreu López

Activitat subvencionada per

03/12/20 Dia internacional de les persones amb discapacitat

Aquest any les celebracions amb motiu del Dia internacional de les persones amb discapacitat ha estat diferent. Altres anys fèiem gresca a la plaça de la font i gaudíem de la música i els parlaments de tots nosaltres però la urgència sanitària recomana evitar les aglomeracions. És per això que aquest l'ajuntament de Tarragona ha decidit fer-ho de forma virtual amb la realització d'un vídeo on polítics i entitats diem la nostra. El S.T.O. Solc vam crear una adaptació musical de la cançó "Savage Love" de Jason Derulo i Jawsh 685 parlant amb molt d'humor de tot el que ens hi ha canviat la vida amb el Coronavirus.

19/10/20 Videoclip parodia de Jason Derulo: La Vacuna

Ja sabeu que ens agrada la gresca i teníem moltes ganes de fer alguna cosa espectacular després de tant de temps. Amb motiu d'un encàrrec de l'Ajuntament per al Dia internacional de les persones amb discapacitat, el S.T.O. Solc vam crear aquesta adaptació musical de la cançó "Savage Love" de Jason Derulo i Jawsh 685. El procés creatiu per a adaptar la lletra va anar a càrrec de tots els usuaris i usuàries del centre i al vídeo que posa imatge a la música han participat els usuaris i educadors del centre. El resultat de l'esforç conjunt ha quedat espectacular. Tenim una bona colla d'artistes al Solc! Doneu-li una ullada a l'enllaç següent:

12/10/20 Tornem a la feina

A poc a poc el centre va recuperant el seu ritme i a poc a poc recuperem també algunes de les activitats habituals tot adaptant-nos a les noves mesures de seguretat. Hem adaptat activitats com la jardineria, les sessions esportives i molts d'altres perquè els nostres usuaris i usuàries puguin tornar a establir les rutines que tan bé els funcionen amb les màximes garanties higièniques.

09/09/20 El gran repte

Primera setmana després de les vacances! Malauradament el període estival no ha afavorit una recessió de la pandèmia que ens afecta, per la qual cosa cal continuar extremant i prioritzant les mesures d'higiene i prevenció establertes. Adaptant alhora les nostres activitats a les necessitats del context actual.

Conscients que estem vivint una situació excepcional, plena de dificultats que ens trasbalsa i genera incertesa, hem de saber adaptar-nos a l’adversitat. Afrontant-la amb la confiança de que tindrà un final. Treure alhora el màxim profit d’aquesta experiència i que ens pugui servir per sortir enfortits en les nostres capacitats personals. Valors com la solidaritat i l’actuació responsable de cadascun han de ser les claus per poder superar-la.

Als nois i noies del nostre Servei de Teràpia Ocupacional (i per extensió a tots els que formeu part d’aquesta família dels centres ocupacionals): sempre heu demostrat que sou capaços de dur a terme els reptes que us proposem, aportant cadascun les vostres ganes i energia superant les dificultats. Segur que també en aquesta ocasió podeu ser exemple per als demés en la vostra manera de fer.

Als pares i familiars agraïm el vostre esforç i col·laboració que ens esteu mostrant al llarg de tot aquest període, així com als professionals de les diferents entitats i empreses amb les que mantenim relació.

Per la nostra part hem i continuarem treballant amb la il·lusió de sempre, convençuts que superarem aquest repte.

Som-hi!

21/07/20 Jocs de taula a casa i al centre

Qui més qui menys te per casa algun joc de taula, dels de tota la vida o de més moderns. Potser alguns de vosaltres els feu servir sovint o d'altres els teniu agafant pols a algun calaix però segur que us venen bons records quan sentiu noms com el joc de l'oca, el joc de les dames, el parxís, els escacs, el connecta quatre o els jocs de cartes. Hem proposat que els usuaris i usuàries que són a casa engresquin a les seves famílies per a fer una partida en bona companyia mentre els que els companys que ja som al centre la farem amb els educadors i educadores del centre.

08/07/20 Exposicions al Tinglado 1

La vida cultural de la ciutat és molt rica i, per sort, segueix oferint algunes propostes gratuïtes d'allò més interessants. Un excel·lent exemple d'això és l'oferta del Tinglado 1 del Moll de Costa de Tarragona on sovint hem anat a veure exposicions i mostres de tota mena. Ahir n'oferien dues de ben diferents però molt interessants. La primera era l'exposició pictòrica "Expressions. Homenatge a la Dona", de Carmen Valverde. Consistia en un recull de retrats femenins que representaven sentiments o paraules concretes amb la seva expressió facial. Uns quadres colorits i grans que vam gaudir de valent. Seguidament, al mateix espai del Tinglado 1, vam veure "Vent de Dalt o aprendre a navegar. Escuela de Marineria del Nàutic de Tarragona". Aquesta era una mostra de la feina de formació de joves feta pel club nàutic de Tarragona durant molts anys on els antics alumnes de l'Escola que han cedit imatges i material per poder portar a terme l'exposició.

06/07/20 Primera remullada

El dilluns vam visitar la platja de la Pineda i vam passejar una bona estona. Anàvem buscant una activitat organitzada per l'ajuntament però vam arribar tard. Tot i així, mai perdem el somriure! Feia caloreta i teníem una magnífica solució al davant nostre que vam poder aprofitar. Banyadors, tovalloles i cap a l'aigua! Ho vam gaudir de valent.

03/07/20 Passeig pel Port de Tarragona

El port de Tarragona és un indret màgic on conviu la història amb el futur. Els grans "tinglados" on es reparaven els vaixells i on es distribuïen les mercaderies ara són museus i les carreteres que els comunicaven un bonic passeig. Els antics vaixells de càrrega i de pescadors han deixat pas a embarcacions d'oci de tota mena: Velers, creuers i grans i espectaculars iots.

02/07/20 Tornada a l'activitat presencial

A poc a poc tornem a la normalitat i recuperem pas a pas petits racons de les nostres vides. Una d'aquestes coses és la tornada a l'activitat presencial i nosaltres, amb l'inici del mes de juliol, ho hem pogut fer amb alguns usuaris i usuàries. Sempre amb grans mesures higièniques i de seguretat i tantejant aquesta nova normalitat que estem vivint però amb un gran somriure. Avui hem pogut parlar per videoconferència des del centre amb alguns companys que són a casa. Alguns feia molts mesos que no podien parlar entre ells i la veritat és que ha estat un moment força bonic.

30/06/20 Concurs d'acudits del S.T.O. Solc

Poques coses són tan senzilles i divertides com un bon acudit. Molts us en sabeu algun de memòria, però si no en sabeu cap, no passa res! Segur que els vostres germans o germanes, cosins o cosines, pares i mares o fins i tot algun amic, us en poden explicar algun de molt divertit. Apreneu-vos l'acudit més graciós de tots i explique-nos el que us faci pixar de riure!

26/06/20 Cada dues setmanes som a la tele!

Estem molt orgullosos i orgulloses que, des de de fa ja unes quantes setmanes, mantenim una estreta col·laboració amb el programa SOM-HI de la televisió local del Camp de Tarragona TAC 12. D'aquesta manera, el programa emet els tutorials de treballs manuals que preparem per als nois i noies del centre i que també tenim disponibles gratuïtament per a tothom a la nostra plana de YouTube. Moltes gràcies TAC 12 per donar visibilitat al nostre col·lectiu i a la nostra feina!

19/06/20 Colònies virtuals 2020

La setmana passada teníem previstes les colònies. Tot l'equip educador érem conscients de les ganes que els nostres usuaris i usuàries en tenien, ja que sempre suposa una activitat molt esperada i molt desitjada per a tothom. Són uns dies on es canvia de dalt a baix la rutina, on els pares poden descansar dels fills i els fills podem volar fora del niu. Però no podíem fer tot el que teníem planejat. Tot i així, volíem oferir una alternativa que respectes les mesures de seguretat i vam idear unes colònies a casa.

Durant uns dies hem viscut unes colònies virtuals la mar d'especials i els nois i noies del centre han gaudit d'allò més d'unes jornades diferents. Us volem agrair a totes les famílies la vostra excel·lent predisposició. Sense vosaltres això hauria estat impossible! Aquí podeu veure un petit resum d'ho bé que ens ho vam passar.

12/06/20 Pots decorats

Segur que molts de vosaltres teniu per casa pots de vidres de cigrons, llenties, faves... doncs que en pensaríeu si us diem que els hi podeu donar un aspecte d'allò més decoratiu? Descobriu com fer-ho veient aquest tutorial que ens ha preparat la Yolanda i, recordeu, deixeu volar la imaginació per a fer-ne tants com vulgueu!

10/06/20 La meva rutina

L'activitat que us proposem aquesta setmana es una mica diferent i va enfocada a augmentar l'autoestima i ajudar-vos a a adaptar-vos a aquesta nova situació. Per a això és important assignar un horari a cada activitat durant el dia que ens generi seguretat. El nois i noies del S.T.O. Solc ens ensenya la seva rutina diària!

08/06/20 Branca de colors

Avui farem una obra d'art amb un tros de branca i materials reciclats. Necessitarem una cartolina o un tros d'una capsa de cartó, un regle, llapis, tisores, cola blanca, colors, un cordillet, un rotllo de paper de vàter o de cuina i una branca seca que trobem per terra. A la Yoli li ha quedat força bé i estem segurs que a vosaltres també us quedarà impressionant!

05/06/20 Redescobrint la ciutat

Molts de nosaltres hem començat a sortir a passejar i tornem a gaudir dels nostres pobles i ciutats. Moltes històries s'amaguen a llocs per on passem sense parar massa atenció i us proposem que redescobrim la nostra ciutat! Avui us ensenyarem per on voltem i quins són els nostres racons preferits aquests dies de llargues caminades.

Tot i que les mesures de quarantena s'han fet menys estrictes el virus segueix sent perillós. Recordeu que som un col·lectiu d'alt risc i hem d'extremar la nostra seguretat. És molt important que, en cas de sortir de casa, ho feu de forma segura:

  • Cal portar en tot moment les mascaretes i no tocar-se la cara.

  • Cal rentar-se les mans amb aigua i sabó o gel alcohòlic. Sempre cal rentar-se les mans si toquem res al carrer o a les zones comunes dels edificis.

  • A més a més cal assegurar la distància de seguretat i evitar llocs molt concorreguts.

Cuideu-vos molt!

02/06/20 Núvol d'oueres

A qui no li agraden els núvols? Cadascun amb la seva forma, alguns blancs i d'altres més grisos, més esponjosos o més diluïts... però tots decoren el cel de la nostra ciutat fent el paisatge més bonic. Doncs aquesta setmana la Yoli ens ha preparat un treball manual molt interessant que ens permetrà fer entrar els núvols a la nostra habitació. Hem preparat oueres i cotó fluix i això ha quedat espectacular!

29/05/20 Oferim a tothom els recursos de treballs manuals en confinament

La Yoli està fent una genial tasca de tutorials en vídeo per a què els nois i noies del centre puguin realitzar treballs manuals des de casa durant aquest període de confinament. Tots aquests vídeos eren només accessibles pels usuaris i familiars del centre però, amb el vistiplau de la Yolanda, hem decidit oferir a tothom aquests recursos perquè se'n pugui beneficiar qualsevol persona. Ja podeu accedir al canal de YouTube dels educadors del S.T.O. Solc i gaudir i compartir amb qui vulgueu tot aquest contingut.

A més a més el magazín setmanal "SOM-HI" de la televisió local tac 12 inclourà aquestos materials com a petites càpsules dins el programa. La primera aparició serà el 2 de juny a les 20:30 h i a les 22:30 h.

27/05/20 Fem les tasques de la llar!

Molts de nosaltres som uns cracs i uns cracs a l'hora de fer les tasques que requereix la llar. Sabem escombrar, fregar, fer el llit, netejar els plats i moltes coses més. I com que ho sabem fer tan bé, volem ensenyar-vos-ho! Ens hem gravat donant un cop de mà amb les tasques de casa aquestos són els millors moments de tots els companys en acció.

25/05/20 Quadres de cares amb diferents tècniques

Aquesta setmana proposem una idea de treball manual oberta que permet experimentar amb qualsevol tècnica que se us ocorri. Es tracta de fer quadres de cares o retrats. Es podien fer tantes cares com es volgués i molts de nois i noies del centre n'han fet de tota mena. La Yoli va preparar un excel·lent tutorial, que podeu veure aquí https://youtu.be/CaZT3LXHTl, i la creativitat dels usuaris i usuàries va posar la resta. Una gran feina artística!

20/05/20 Musicoteràpia online amb la Mar Martori

La Mar Martori, la nostra profe de música al S.T.O. Solc, ens ha proposat fer una sessió en línia de musicoteràpia i ens ha alegrat el dia. Hem recordat i cantat el nostre propi himne del S.T.O Solc i després hem pogut gaudir d'un concert de piano super xulo. Moltes gràcies Mar! Et trobàvem molt a faltar.

18/05/20 Ens disfressem!

La idea va sorgir durant una videoconferència conjunta. El dia vinent podríem connectar-nos tots disfressats no? I així ho vam fer. Després vam pensar que era la mar de divertit disfressar-se i que encara en teníem moltes per a ensenyar així que aquesta setmana vam demanar que ens enviessin fotos disfressats. Barrets de paper de diari, gorres, ulleres, disfresses de casa, disfresses fetes al taller, maquillatge... el que volguessin! Tot servia per a passar una bona estona i molts dels usuaris i usuàries han enviat un bon grapat de fotografies.

13/05/20 Ens encanta cuinar!

Els que ens coneixen saben que som de bon menjar però a més a més ens encanta cuinar! En aquest vídeo recopilatori ens posem mans a la massa i podreu comprovar la traça que tenim entre fogons. Pero es que, a més a més, aquesta setmana al S.T.O. Solc hem estat treballant de valent i alguns de nosaltres hem fet una recepta complerta de principi a fi al més pur estil Arguiñano. Aquí teniu tot un seguit de magnífiques propostes culinàries de la mà d'usuaris i educadors. I recordeu que si voleu cuinar ho heu de fer supervisats per tal de no pendre mal. Bon profit!

Els macarrons a la bolonyesa del Iván

El remenat de tomàquets del Sergio

El pastís de xocolata del Cristian

Les "tortillas" amb guacamole del Jose Alfredo

Les albergínies farcides de la Marta

El brownie de xocolata de la Yasmin

08/05/20 Quadre amb materials reciclats

Novament la Yoli ens proposa un repte molt fàcil però molt maco. Es tractava de fer un quadre amb els materials que teníem per casa. Podíem reciclar oueres, botons, taps de suro, taps d'ampolla, xapes de refresc o de cervesa... el que tinguéssim més a mà per a fer una obra d'art personalitzada. Vam deixar volar la imaginació i vam crear autentiques obres d'art.

04/05/20 Participem al #RepteArtACasa del MAMT

Els amics del Museu d'art Modern de la diputació de Tarragona ens han fet arribar el #RepteArtACasa. Aquesta proposta, iniciada pel Museu Getty i a la qual s'han afegit molts centres museístics de tot el món, consisteix a triar una obra de la col·lecció del MAMT, observar-la bé i escollir els objectes i la vestimenta més adient per tal de recrear-la amb els mitjans que tots tenim per casa. El S.T.O. Solc ens hem animat a participar en aquest repte tan divertit que ja s'ha fet viral a tot el món i la veritat és que els resultats han estat espectaculars. Jutgeu vosaltres mateixos!

27/04/20 Passatemps en confinament

Quina és la cosa que més us agrada fer per a entretenir-vos? Aquests dies tenim molt de temps lliure i és un bon moment per a fer allò que ens fa feliços. Alguns llegeixen, altres juguen a videojocs, altres fan anar l'ordinador o veuen la tele; uns escolten música i d'altres són més de cantar... Tot val quan es tracta de mantenir-se actiu i gaudir del nostre temps. Ha estat molt entretingut gravar els vídeos i la veritat és que ha quedat super divertit! Hem pogut veure que cadascú de vosaltres té uns gustos molt diferents entre si i ens heu donat molt bones idees. Una abraçada, gaudiu i cuideu-vos molt!

24/04/20 Parem taula!

Aquesta setmana havíem proposat una cosa senzilleta i que segurament tothom està fent sovint: parar taula. El repte consistia a gravar un petit vídeo posant els coberts, els gots, les estovalles, etc amb l'alegria que ens caracteritza. No ho podem evitar, tot ho convertim en una festa! La música original és novament dels magnífics STAY HOMAS.

23/04/20 Sant Jordi desde casa

Els llibres, les roses, les paradetes... al S.T.O. Solc ens encanta la festa de Sant Jordi! Aquest any hi ha força elements de la diada que han canviat però no volem renunciar a celebrar-ho. Sempre ens ha agradat fer les nostres pròpies roses i aquest cop, tot i el confinament, ho seguirem fent. La Yoli ens va preparar una magnífica proposta de la per a poder regalar un bon ram de roses de Sant Jordi sense haver de sortir de casa. La veritat és que les creacions dels usuaris han superat totes les expectatives!

21/04/20 Versió del Resistiré del Dúo Dinámico

Escalfeu aquestes goles i que soni la música! Aquests dies hi ha una cançó que ha esdevingut quasi un himne. La cançó es diu Resistiré i és del grup el Dúo Dinámico. Això és el que farem, resistir i vèncer aquest maleït virus quedant-nos a casa i extremant la higiene!

14/04/20 Targeta de Pasqua

Tenim una nova proposta per a fer treballs manuals a casa. Aprofitant que ha estat el dia de la Mona la Yoli ens ha preparat un tutorial per a fer la targeta de Pasqua més maca del món. Un conillet amb la seva pastanaga! Molts de vosaltres heu pogut gaudir d'aquesta feina mantenint-vos actius i entretinguts, i heu creat unes targetes magnífiques. Enhorabona nois i noies!

13/04/20 Fem teatre gestual amb El Tricicle!

Per a la propera activitat ha calgut l'ajuda de tota la família. Coneixeu al Tricicle? És una companyia de teatre gestual, això vol dir que fan teatre però sense parlar. Fan escenes molt divertides! El repte consistia a interpretar la nostra pròpia escena del Tricicle. La veritat és que ens ha quedat la mar de bé. Som uns artistes! Agraïm a El Tricicle per tots aquests anys de riures que ens han regalat i als STAY HOMAS per alegrar-nos el confinament amb les seves magnífiques cançons.

10/04/20 Seguim conectats en Setmana Santa

Fa tres setmanes que estem en confinament i, a poc a poc, anem habituant-nos a aquesta nova situació. Us volem transmetre una abraçada de part de tot l'equip tècnic i us enviem molta força per als pares, mares, germans i germanes que esteu fent més lleugera la quarantena dels nostres nois i noies. Per part nostra seguirem ideant activitats per tal de mantenir-los entretinguts i ajudar-vos en aquesta tasca. Ens alegra molt veure la gran rebuda que ha tingut l'activitat diària de la videoconferència. Alguns pares i mares ens heu fet arribar que aquesta activitat és molt engrescadora per a ells i que l'esperen amb ganes tots els dies. Per això, tot i ser Setmana Santa, l'equip tècnic hem decidit que seguirem amb les connexions de videoconferència de 12 a 12:30 de dilluns a divendres durant aquests dies de festa.

08/04/20 Garlanda de Pasqua

Arriba la Setmana Santa i us tenim preparada una proposta molt apropiada per a aquestes festes. Aquesta setmana farem una garnalda d'ous o pollets. És súper fàcil i a més a més la Yoli els ha preparat un tutorial la mar d'apanyat. Necessitem uns papers o uns cartons de galetes o cereals retallats en forma d'ous. Els foradarem i els hi passarem un fil. Podem penjar-lo al balcó o el podem fer servir per decorar l'habitació. Amb aquesta garlanda hem decorat les nostres cases i balcons. Han quedat molt xulos!

03/04/20 Activitat física des de casa!

L'activitat física és una manera genial per a mantenir el cap centrat i per conservar la salut en temps de confinament. Per això és important que, tot i estar a casa, seguim fent esport. Potser molts ja heu començat a fer-ne i d'altres ho teníeu al cap. Aprofitem aquesta situació per a crear rutines saludables per a la nostra quarantena. Una de les activitats programades per a aquesta setmana era precisament gravar un vídeo curt on educadors i usuaris mostréssim les nostres rutines esportives i aquest és el resultat.

En aquesta línia, el Pep Vallverdú, fisioterapeuta de l'escola Solc, també ens ha fet arribar un vídeo recomanat pel Col·legi de Fisioterapeutes molt interessant que podeu trobar clicant aquí i que pot servir a qualsevol a animar-se a fer esport a casa.

01/04/20 El paisatge des de la meva finestra

Que veieu des de la vostra finestra? Aquests dies les finestres han esdevingut, per a molts de nosaltres, l'únic contacte que tenim amb l'exterior. Des d'elles veiem el món amb seguretat, recordem com era fer vida pels carrers fa unes setmanes i calculem com serà la tornada a la vida normal quan tot això passi. Potser feia temps que no paràvem a mirar tranquil·lament des d'una d'elles. Busquem un moment que hi hagi bona llum o que estigui el cel especialment maco i fem una foto al que es veu des de la vostra finestra preferida de la casa. Després ho dibuixarem sense deixar-nos cap detall. Les finestres del S.T.O. Solc són meravelloses!

27/03/20 Arcs de Sant Martí

Aquesta setmana ens hem proposat fer un àlbum amb els nostres arcs de Sant Martí. A una cartolina blanca o paper de 29 cm × 29 cm aproximadament, hem dibuixat els nostres arcs de Sant Martí amb els materials que tenim per casa (tempera, llapis, ceres, plastidecor, acrílics, etc.). Ens hem fet una foto fent el treball manual i alguns l'han incorporat al dibuix. Guardarem aquests dibuixos per a decorar les parets del taller quan puguem tornar al centre i recordar aquests dies tant estranys de confinament. Recordeu que no són activitats obligatòries i que només tenen l'objectiu d'entretenir i fer una mica més lleu aquesta situació. Gaudiu-les i cuideu-vos molt els uns als altres!

25/03/20 Ens retrobem per videoconferència

Ja fa una setmana que som a casa i sembla que la cosa no acaba aquí. És per això que des de l'equip d'educadors hem decidit posar fil a l'agulla per tal d'ocupar el nostre temps i passar aquests dies de reclusió el millor possible. Hem iniciat la dinàmica diària de les videoconferències amb el programa Hangouts. Podem parlar tots plegats fent una mica més suportable la situació (si algún usuari o usuaria vol unir-se, pot escriure un correu o posar-se en contacte amb la treballadora social que li donarem les indicacions pertinents de com fer-ho). Ha estat tot un plaer tornar a veure cares conegudes i sentir-nos les veus. Ens trobàvem a faltar! A més a més la creativitat no para ni en temps de coronavirus al S.T.O. Solc! Hem programat tot un seguit d'activitats de caràcter no obligatori que poden ser una bona excusa per a ocupar el temps i adquirir rutines positives durant aquesta quarantena.

Aprofitem per a recordar-vos que és molt important no sortiu de casa i que extremeu les mesures d'higiene, sobretot la persona que surt de casa per anar a fer la compra. Recordeu que som un col·lectiu d'alt risc davant aquest virus. Una abraçada enorme i molta força. Desitgem poder retrobar-nos aviat.

14/03/20 Avís de tancament del centre per l'amenaça del Coronavirus

El Covid-19 continua escampant-se arreu del món i també a casa nostra on la propagació de la malaltia en el nostre entorn és ja inevitable. La capacitat del sistema sanitari per fer-hi front dependrà de si la població adopta majoritàriament algunes precaucions bàsiques d'autoprotecció i de responsabilitat social. Malauradament els nostres usuaris i usuàries són un dels col·lectius d'alt risc. D'avant d'aquesta pandèmia, planificar com cuidar les persones que poden tenir més risc de presentar complicacions greus és responsabilitats de tots. D'acord a les recomanacions del Departament de Salut, cal que posem en pràctica les mesures de distància social adients. És per això que, seguint les directrius del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el Servei de Teràpia Ocupacional SOLC romandrà tancat fins a nou avís. Desitjant retrobar-nos sans i estalvis i aviat us encoratgem a tots i a totes a afrontar aquests dies amb responsabilitat, cautela i força. Una abraçada ben forta.

06/03/20 Calçotada al S.T.O. Solc

La tradicional festa de la calçotada arriba un any més al nostre centre. Aquest esperat àpat consistent en calçots, romesco i diverses carns a la brasa és ja tot un clàssic dins les activitats programades pel servei de teràpia ocupacional i tothom l'espera amb molta il·lusió. Usuaris i educadors hem cruspit com a autèntics experts aquesta ceba dolça en un frec a frec per a veure qui era el que millor les pelava. Bon profit!

06/03/20 25è aniversari de l'Escola Municipal de Música

L'Escola Municipal de Música de Tarragona i l'Associació Concurs Internacional de Música Maria Canals hi han situat un piano de cua a la plaça Corsini de Tarragona. Aquesta acció té lloc en el marc de les activitats del 25è aniversari de l'Escola Municipal de Música. Durant tot el matí grups escolars de primària de diverses escoles han passat per la plaça del mercat i a les 14 h ha estat el nostre torn. Alguns dels nostres usuaris i usuàries era el primer cop que es posaven davant d'un piano de cua, tot i que algun d'ells ha deixat a tothom bocabadat amb alguna melodia que practica a casa amb el seu teclat elèctric.

04/03/20 Jocs adaptats del Tenis Taula a l'Institut Collblanc

Un cop més, de la mà de les jornades esportives organitzades pel Consell Esportiu del Tarragonés i la fundació Onada, rebem la invitació dels estudiants i professors de l'Institut Collblanc de la Canonja que ens tenien preparada una gran sessió de jocs adaptats relacionats amb el Tenis Taula. Els alumnes de batxillerat del centre van tenir una extraordinària implicació, dissenyant i dirigint totes les estacions. L'Estela Tarragona, el S.T.O. SOLC de Tarragona, l'Onada Tarragona i Torredembarra, el Taller Baix Camp de Reus, el Ginac de Valls, Aprodisca Montblanc i la Fundació Sta. Teresa del Vendrell vam ser els participants que van omplir el gimnàs durant aquesta festa esportiva que va concloure amb el lliurament de medalles facilitades pel mateix centre.

03/03/20 Exposició "Jujol i el dibuix"

La demarcació de Tarragona del col·legi d'arquitectes de Catalunya conjuntament amb l'arxiu Jujol ens ofereixen un ampli recorregut pels dibuixos de geni tarragoní. Paisatges del Camp de Tarragona, dibuixos casuals o distrets i dibuixos com a processos de projectes futurs són alguns dels exemples que ens trobem en una mostra on també llegim que tenia la capacitat de dibuixar simultàniament amb les dues mans creant obres coherents. A més a més aprofitem per a aprofundir en la feina concreta que realitza un l'arquitecte, en qui va ser Jujol i algunes de les seves obres més reconegudes a la ciutat com el teatre Metropol i, per descomptat, en la figura del seu mestre Gaudí i la Sagrada Família.

26/02/20 Anem als test oficials de la Fórmula 1

De la mà de l'ACELL i gràcies al Circuit de Barcelona-Catalunya a Montmeló tenim la possibilitat d'assistir al Circuit mitjançant una visita guiada i a gaudir dels Tests oficials de Fórmula-1 2020. L'objectiu d'aquesta iniciativa és apropar les activitats del Circuit de Barcelona Catalunya a diversos col·lectius de persones, millorar la seva accessibilitat en tots els aspectes i oferir un espai d'interès temàtic per a tothom. A més a més, es tracta d'una molt bona oportunitat per conèixer un espectacle esportiu de primer nivell de ben a prop. El Cristian comenta que "me gustó mucho y me gustaria poder ir otra vez algún dia" i l'Iván diu que coneix a un pilot que es diu "Vettel" i que el va marcar molt el soroll i la velocitat dels cotxes. Tot plegat va ser una experiència sorprenent i molt gratificant per a tots i vam tindre un dia radiant... No es pot demanar més!

25/02/20 Mascarada de dol de carnaval

El carnaval arriba a la seva fi i estem molt tristos. Per aixo ens sumem al dol de la mascarada que fa acte de presencia al mercat central amb tota la fanfarria i la música que l'acompanya. L'Oscar recorda que "hemos visto a los músicos y a un hombre que hacia misa". El Javi també recorda que hem coincidit amb el "mercadillo del martes".

18/02/20 Presentació del ninot i la ninota de Carnestoltes

Anem a la plaça de la Font de Tarragona a començar a escalfar motors per al Carnestoltes a la presentació del ninot i la ninota en presencia del rei i la reina del carnaval i dels representantes de les principals comparses de la ciutat. Christian diu que "fué un día muy chulo" i el Javi diu que "estubo divertido".

05/02/20 Col·laboració amb els estudiants d'estètica

De vegades tenim la sort de poder col·laborar amb els diferents cursos i estudis que el Complex Educatiu ofereix. En aquest cas vam tenir la sort que les estudiants en pràctiques d'estètica de l'IES Cal·lípolis ens fessin servir per a repassar tot allò après. Nosaltres ens vam emportar un massatge d'esquena, massatge facial i manicura i elles l'experiència de tractar i treballar amb el nostre col·lectiu i una xerrada informativa. El Cristian comenta que "me gusto que me tocasen la cara y la espalda" mentre que la Nerea diu que li va agradar molt.

01/02/20 Entrega dels premis del 91è concurs de pessebres

El dissabte a les 7 de la tarda, els premiats del concurs de pessebres de Tarragona estàvem citats a la Casa Canals de Tarragona. En presència de representants de l'ajuntament, de l'associació pessebrista de Tarragona i de l'arquebisbe es van anar succeint els reconeixements a petits i grans. L'espera era cada cop més feixuga fins que finalment va arribar la categoria de Col·legis, instituts i centres educatius. Quan ens van cridar va ser la culminació de molts mesos de feina conjunta en el que tot el servei de Teràpia Ocupacional Solc ens hem centrat en aquesta tradició nadalenca. L'Albert Sancho i l'Ismael Colombo van ser els encarregats de recollir el guardó en nom de tots els membres del centre. El Sam comenta que "aquest any el pessebre ens ha quedat molt bonic" i el Javi afegeix que "ha estat un èxit perquè per primera vegada han vingut a veure'l gent de fora del centre". Es refereix al fet que l'han pogut visitar estudiants i professors de l'Institut Cal·lipolis o del Pere Martell i personal del Complex Educatiu de manteniment o cuina".

30/01/20 Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP)

Els darrers anys el Servei de Teràpia Ocupacional Solc ha estat l'encarregat d'idear i coordinar, juntament amb els professors de música, l'actuació conjunta de les escoles d'educació especial de Tarragona a la gala del DENIP. Aquest cop, amb un marcat caràcter feminista l'escola Solc, la muntanyeta, l'escola Estela, Sant Rafael i el S.T.O. Solc han dut a terme un espectacle que ha fet aixecar a petits i grans de les seves cadires. L'Albert diu que "hem ballat super bé i ens hem pintat la cara amb un pintallavis".

24/01/20 Visitem la necròpolis paleocristiana

Tarragona és una ciutat amb un envejable patrimoni històric del qual podem aprendre molt. Aquest cop hem visitat el conjunt de la necròpolis paleocristiana. Aquesta àrea funerària va ser creada entorn de la tomba del bisbe Fructuós i els seus dos diaques Auguri i Eulogi cremats a l'amfiteatre l'any 259. Les restes del cementiri i el museu ens apropen als mites i costums sobre la mort al món romà. El Javi va gaudir molt del passeig exterior, "Me gustó mucho el jardín", i el Quinan recorda especialment les tombes dels "romans".

17/01/20 Els tres tombs a Vila-seca

Per primera vegada visitem la festa major d'hivern de Vila-seca per a veure la sortida de cavalls, ponis i burros tot tirant dels carretons i carros. Els tres tombs és una mostra típica del patró de Vila-seca, Sant Antoni, on hi participen carruatges tirats per equins de diversos municipis propers i on, tan petits com a grans, gaudeixen de la tradició. Avui hem gaudit d'un dia fred i solejat tot veient passar carros i cavalls. Un gran dia de festa major!

13/01/20 Hem quedat primers al concurs de pessebres!

Aquest any ens hi vàrem posar ben aviat i vam rebre el reconeixement més gran al concurs de pessebres. Al juliol vam començar a fer les primeres cases i a perfilar el que, fins al moment, és el pessebre més gran que hem fet mai. Anàvem per totes al concurs que l'associació pessebrista de Tarragona obre a la ciutadania per tal de potenciar i preservar la tradició del pessebre. Nosaltres ja fa una pila d'anys que hi participem però feia molt de temps que no obteníem el reconeixement més gran i, realment, en teníem moltes ganes. Fet amb material completament reciclat i amb molts mesos de feina, aquesta ciutat plena de vida ens ha portat a l'èxit. Avui alguns diaris de la ciutat també se n'han fet ressò.

10/01/20 Exposició de pessebres i diorames

Un any més l'Associació pessebrista de Tarragona obre les portes de la seva exposició anual de pessebres i diorames on hem participat del joc de trobar elements amagats a les diferents finestres nadalenques. Després de la feinada que vam fer amb el nostre pessebre ha estat molt gratificant i inspirador veure la feina d'aquests autèntics professionals de la matèria.

09/01/20 Cinema i emocions: un viatge a la infància

Visitem Caixaforum Tarragona per descobrir l'exposició "Cinema i emocions: un viatge a la infància. "Les pel·lícules protagonitzades per nens tenen la capacitat de convidar l'espectador a una regressió, a una identificació profunda amb el món de la infància i amb la seva pròpia biografia."Cinema i emocions. Un viatge a la infància", feta en col·laboració amb La Cinémathèque française, repassa aquesta relació emocional amb títols i materials vinculats a la infantesa."

MÉS NOTÍCIES: Aquí teniu un RECULL ANUAL en format notícia d'algunes de les activitats més representatives que hem fet anys enrere.