Servei de Teràpia Ocupacional Solc

de Tarragona

NOTÍCIES

Visitant número:

25/02/20 Mascarada de dol de carnaval

El carnaval arriba a la seva fi i estem molt tristos. Per aixo ens sumem al dol de la mascarada que fa acte de presencia al mercat central amb tota la fanfarria i la música que l'acompanya. L'Oscar recorda que "hemos visto a los músicos y a un hombre que hacia misa". El Javi també recorda que hem coincidit amb el "mercadillo del martes".

18/02/20 Presentació del ninot i la ninota de Carnestoltes

Anem a la plaça de la Font de Tarragona a començar a escalfar motors per al Carnestoltes a la presentació del ninot i la ninota en presencia del rei i la reina del carnaval i dels representantes de les principals comparses de la ciutat. Christian diu que "fué un día muy chulo" i el Javi diu que "estubo divertido".

05/02/20 Col·laboració amb els estudiants d'estètica

De vegades tenim la sort de poder col·laborar amb els diferents cursos i estudis que el Complex Educatiu ofereix. En aquest cas vam tenir la sort que les estudiants en pràctiques d'estètica de l'IES Cal·lípolis ens fessin servir per a repassar tot allò après. Nosaltres ens vam emportar un massatge d'esquena, massatge facial i manicura i elles l'experiència de tractar i treballar amb el nostre col·lectiu i una xerrada informativa. El Cristian comenta que "me gusto que me tocasen la cara y la espalda" mentre que la Nerea diu que li va agradar molt.

01/02/20 Entrega dels premis del 91è concurs de pessebres

El dissabte a les 7 de la tarda, els premiats del concurs de pessebres de Tarragona estàvem citats a la Casa Canals de Tarragona. En presència de representants de l'ajuntament, de l'associació pessebrista de Tarragona i de l'arquebisbe es van anar succeint els reconeixements a petits i grans. L'espera era cada cop més feixuga fins que finalment va arribar la categoria de Col·legis, instituts i centres educatius. Quan ens van cridar va ser la culminació de molts mesos de feina conjunta en el que tot el servei de Teràpia Ocupacional Solc ens hem centrat en aquesta tradició nadalenca. L'Albert Sancho i l'Ismael Colombo van ser els encarregats de recollir el guardó en nom de tots els membres del centre. El Sam comenta que "aquest any el pessebre ens ha quedat molt bonic" i el Javi afegeix que "ha estat un èxit perquè per primera vegada han vingut a veure'l gent de fora del centre". Es refereix al fet que l'han pogut visitar estudiants i professors de l'Institut Cal·lipolis o del Pere Martell i personal del Complex Educatiu de manteniment o cuina".

30/01/20 Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP)

Els darrers anys el Servei de Teràpia Ocupacional Solc ha estat l'encarregat d'idear i coordinar, juntament amb els professors de música, l'actuació conjunta de les escoles d'educació especial de Tarragona a la gala del DENIP. Aquest cop, amb un marcat caràcter feminista l'escola Solc, la muntanyeta, l'escola Estela, Sant Rafael i el S.T.O. Solc han dut a terme un espectacle que ha fet aixecar a petits i grans de les seves cadires. L'Albert diu que "hem ballat super bé i ens hem pintat la cara amb un pintallavis".

24/01/20 Visitem la necròpolis paleocristiana

Tarragona és una ciutat amb un envejable patrimoni històric del qual podem aprendre molt. Aquest cop hem visitat el conjunt de la necròpolis paleocristiana. Aquesta àrea funerària va ser creada entorn de la tomba del bisbe Fructuós i els seus dos diaques Auguri i Eulogi cremats a l'amfiteatre l'any 259. Les restes del cementiri i el museu ens apropen als mites i costums sobre la mort al món romà. El Javi va gaudir molt del passeig exterior, "Me gustó mucho el jardín", i el Quinan recorda especialment les tombes dels "romans".

17/01/20 Els tres tombs a Vila-seca

Per primera vegada visitem la festa major d'hivern de Vila-seca per a veure la sortida de cavalls, ponis i burros tot tirant dels carretons i carros. Els tres tombs és una mostra típica del patró de Vila-seca, Sant Antoni, on hi participen carruatges tirats per equins de diversos municipis propers i on, tan petits com a grans, gaudeixen de la tradició. Avui hem gaudit d'un dia fred i solejat tot veient passar carros i cavalls. Un gran dia de festa major!

13/01/20 Hem quedat primers al concurs de pessebres!

Aquest any ens hi vàrem posar ben aviat i vam rebre el reconeixement més gran al concurs de pessebres. Al juliol vam començar a fer les primeres cases i a perfilar el que, fins al moment, és el pessebre més gran que hem fet mai. Anàvem per totes al concurs que l'associació pessebrista de Tarragona obre a la ciutadania per tal de potenciar i preservar la tradició del pessebre. Nosaltres ja fa una pila d'anys que hi participem però feia molt de temps que no obteníem el reconeixement més gran i, realment, en teníem moltes ganes. Fet amb material completament reciclat i amb molts mesos de feina, aquesta ciutat plena de vida ens ha portat a l'èxit. Avui alguns diaris de la ciutat també se n'han fet ressò.

10/01/20 Exposició de pessebres i diorames

Un any més l'Associació pessebrista de Tarragona obre les portes de la seva exposició anual de pessebres i diorames on hem participat del joc de trobar elements amagats a les diferents finestres nadalenques. Després de la feinada que vam fer amb el nostre pessebre ha estat molt gratificant i inspirador veure la feina d'aquests autèntics professionals de la matèria.

09/01/20 Cinema i emocions: un viatge a la infància

Visitem Caixaforum Tarragona per descobrir l'exposició "Cinema i emocions: un viatge a la infància. "Les pel·lícules protagonitzades per nens tenen la capacitat de convidar l'espectador a una regressió, a una identificació profunda amb el món de la infància i amb la seva pròpia biografia."Cinema i emocions. Un viatge a la infància", feta en col·laboració amb La Cinémathèque française, repassa aquesta relació emocional amb títols i materials vinculats a la infantesa."

MÉS NOTÍCIES: Aquí teniu un RECULL ANUAL en format notícia d'algunes de les activitats més representatives que hem fet anys enrere.